Kongsi Senarai Ini

Komen Awam

STATUS JT TU APA BRO? KERETA ATAU MOTO SAMA SAHAJA / SEMUA JENIS KENDERAAN YG BERSTATUS JT

icon

3 weeks ago oleh sbkmurah2

icon

23 Suka

icon

Baru

icon

Dalam Motor

icon

Soalan biasa. KERETA / MOTO SAMA SAHAJA KENDERAAN YG BERSTATUS JT REGISTER MALAYSIA 🇲🇾🇲🇾🇲🇾 Baca sampai habis dlu.... 1. Moto jt ni moto ape?? Piang ke?? Ye..moto jt ni moto piang bank (lari bank),owner tak mampu nk bayar bulanan..dan moto dah ada tunggakan melebih 9bulan..sepatutnya moto dah boleh kena tarik,tapi kalau owner biar kena tarik,rugi lah..pakai bertahun..bayar dah puluh ribu..tiba2 moto kena tarik..duit bukan dapat balik,jadi owner jual pada sesiapa yang nk beli moto tu. 2. Selamat ke pakai moto ni? Tak kena tarik ke? Untuk mengelakkan kereta dari kena tarik,kita jalankan proses tutup data atau buat interchange. 3. Tutup data tu ape? Tutup data ni,kita clearkan data dari repo (tarik kereta/moto) bagi mengelakkan moto kena tarik. Bank bukan boleh buat apa-apa..bank kejar owner moto jela sebab nak kutip hutang..moto pulak bukan bank yang tarik..tak de kerja bank nk suruh org bank g tarik..dah tentu dia upah repo untuk cari dan tarik moto tu..jadi untuk mengelakkan daripada repo detect moto tu,kita tutup data jelah. 4. Interchange pulak macam mana?? Interchange ni proses pertukaran no plat.."TUKAR NO PLAT BUKAN CLONE NO PLAT" bila dah tukar no plat moto tu selamat digunakan. DAN NO PLAT TU BUKAN SUKA-SUKA TUKAR. KITA DAFTAR DENGAN JPJ. 5. Roadtax insurans lak mcm mne?? roadtax insurans renew jela mcm biasa..tak pernah pegi renew roadtax ke ape..??😂😂😂 moto ni bukan nya moto scrap singapore. Ni moto malaysia.ada roadtax ada insurans. 6. Selamat ke pakai moto ni?? Kalau dah ada roadtax ada insurans,selamat la nama nya. Nak takut ape?? Jumpa roadblock..ko ckp ngn brader tu..nak beli kereta/ moto murah like page aku ni.. 7. Owner tak tuntut balik moto ke?? Kita ada report polis serah kereta..bila ko beli moto tu,owner akan pergi buat report polis menyatakan yang dia menyerahkan moto tu kat ko.jadi buat ape owner nak tuntut balik pulak.. 8. Moto boleh tukar nama ke?? Jangan nak merepek..sejak bila noto ada hutang boleh tukar nama?? Kalau boleh tukar nama..baik aku bukak kedai used car je..😂😂😂 nama tak boleh tukar selagi hutang bank tak settle..tapi nama kau boleh dimasukkan dalam insurans sebagai second driver..jadi bila berlaku sebarang kemalangan,ko senang nk buat claim.. 9. Apa document yang aku dapat kalau beli kereta/moto jt ni?? -Geran copy @ ori (bergantung pada owner,kalau owner moto ada geran ori,ko dapat la geran ori..kalau tak..tak lah..pakai je geran fotocopy.asalkan moto malaysia..berdaftar dlm malaysia.. -I/c copy owner. -report serah milik kenderaan Tu lah soalan yang biasa sampai kt saya.. Dan kata-kata akhir yang biasa didengar. Ok boss..sy kumpul duit dulu..nti duit da ckup duit sy roger boss balik.. Tanya banyak-banyak macam dh ada cash dalam tangan..hujung-hujung baru nak kumpul duit..😂😂😂 dah boleh la.masuk maharaja lawak. Boss,boleh kasi down lagi harga tak?? Ko nak down mcm mne lagi?? Ni kira murah gila dah.ape tak ckup murah ke?? Hahahahaah Ok lah...selamat membaca..assalamualaikum..

Others

Sports Bike

Dapatkan Ini

icon

Perjumpaan

Temui Penjual

sbkmurah2
sbkmurah2
isEmailVerified
  • positiveReviewsCount0
  • neutralReviewsCount0
  • negativeReviewsCount0

ANDA MUNGKIN JUGA SUKA